– Dette var stas, at vi som et så lite bakeri blir sett og nominert er noe vi er veldig stolte over, sier Veiby.
Microbakeriet, som ligger i Storgata, er ikke så lite som navnet tilsier. Her er det både bakeri, utsalg og en kaféavdeling, men staben er ikke så stor. Det er sjefbakeren selv, Dag Veiby, og Justina Sviderskiene som står for den daglige driften og baker alt som finnes i disk og hyller. I tillegg til to lørdagshjelpere.
– Vi er internasjonale her, sier Veiby, og forteller at Justina er fra Litauen og ekstrahjelpene er fra Irak og Palestina.
Tre bakerier til finalen
Det å bli nominert er i seg selv en seier for Veiby og Justina, men de ønsker selvfølgelig å vinne hele konkurransen.
– Veien videre nå er at vi får muligheten til å prekvalifisere oss til finalen der det kun er tre bakerier som får delta. Dermed må vi svare på og dokumentere flere sider av vår bedrift, forklarer Veiby."